Album Broken Politics predstavlja nadaljevanje sodelovanja, ki se je začelo pri prejšnjem albumu Blank Project (2014). Tokrat sta se Neneh Cherry in njen soprog ter sodelavec Cameron McVey na snemanje albuma odpravila v ameriški Woodstock, kjer zadnja leta živi Hebden. Tam sta najela studio jazz pianista Karla Bergerja, ki je že v 60. letih minulega stoletja igral v zasedbi pevkinega očeta, znamenitega trobentača in skladatelja Dona Cherryja.

Album je tako nastal v družinski, prijateljski atmosferi, zato ni tako udaren kot Blank Project, ampak je bolj umirjen in soulovski. Poleg Four Teta se je kot producent albuma podpisal tudi 3D (Massive Attack), so zapisali organizatorji koncerta.

Neneh Cherry je samostojno glasbeno pot začela leta 1982, še pred tem pa je pela v post-punk zasedbah The Slits in Rip Rig and Panic. Samostojni prvenec Raw Like Sushi, je izdala leta 1989, pri njem sta sodelovala člana Massive Attack, ona pa je kot aranžerka sodelovala na prvencu Massive Attack Blue Lines (1991). V tem obdobju je nastala uspešnica I've Got You Under My Skin, v 90. letih pa je sloves globalne zvezde utrdila še s hitom 7 Seconds, ki ga je odpela skupaj z Youssoujem N'Dourjem, najpopularnejšim senegalskim glasbenikom vseh časov.

Pevka se je slovenskemu občinstvu že predstavila. Pred sedmimi leti je v Križankah nastopila skupaj s kultnim jazz triom The Thing.