Prihajam iz Trbovelj in gospoda Pozniča osebno poznam, zato vam lahko iz prve roke povem, zakaj je primeren kandidat za kulturnega ministra. Pozniču je uspelo dvigniti zasavsko kulturo na visoko raven, kajti gre za človeka, ki se zaveda, da je treba umetnost negovati, saj je njen pomen v današnjem svetu vse bolj razvrednoten. Gre za človeka, ki je z organizacijo festivala novomedijskih umetnosti Speculum Artium v Trbovlje pripeljal nekatere najbolj znane znanstvenike in umetnike z vsega sveta, ki s svojimi inovativnimi izumi in drznimi umetniškimi instalacijami tlakujejo prihodnost sveta. Na festivalu vsako leto sodelujem kot prostovoljec in na njem do zdaj gospe Pučko še nisem videl. In ne nazadnje je bil Poznič tudi mentor vsem nam, umetnikom mlajše generacije, da se nam je uspelo prebuditi iz večletnega kreativnega spanca in iz Zasavja ustvarili simbolično luknjo v prihodnost. Skratka, samo gospodu Pozniču se lahko zahvalimo, da je kultura v Zasavju živa, in če bi vsi kulturniki delovali na tak način, nas za prihodnost kulture ne bi več skrbelo.

Pisanje gospe Pučko me je zmotilo zaradi njenega odnosa do človeka, čigar dosežkov sploh ne pozna. Mogoče se motim, toda na več mestih sem dobil občutek, kot da se Pučkovi zdi nezaslišano, da bi se na položaj kulturnega ministra povzpel nekdo, ki je doslej vodil kulturni dom v nekih »rovtarskih« Trbovljah. Takšen odnos mi sicer ni tuj, med študijem v Ljubljani sem namreč spoznal, da se za veliko Ljubljančanov, ki sicer radi kažejo progresivno razmišljanje, Slovenija konča na železniški postaji, vse zunaj nje pa so zanje… no, rovte.

Ob koncu gospe Pučko predlagam, da se vsaj okvirno informira o kandidatih, o katerih piše, in da se udeleži letošnjega festivala Speculum Artium, kjer se bo na lastne oči lahko prepričala, zakaj Poznič uživa tako močan ugled med kulturniki tako v Zasavju kot tudi zunaj regije.

Vid Šteh, Trbovlje