V kabinetu predsednika vlade so po tistem, ko se je direktor zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje Poznič v sredo predstavil na sedežu SD, napovedali, da se bo Šarec z njim tudi pogovoril. Pričakovati je, da bo zatem predlog kandidature posredoval državnemu zboru. Tako bi bil lahko Poznič kmalu zaslišan pred odborom DZ za kulturo in bi DZ o njegovem imenovanju lahko odločal že na redni seji, ki se bo začela v ponedeljek.

Kandidat za ministra se najprej tri dni in najkasneje sedem dni po vložitvi predloga kandidature predstavi pristojnemu delovnemu telesu DZ in odgovarja na vprašanja njegovih članov. Predsednik delovnega telesa takoj, najkasneje pa v 48 urah po predstavitvi kandidata, pošlje predsedniku DZ in predsedniku vlade mnenje o kandidatu, ki ga je sprejelo delovno telo.

Predsednik vlade lahko najpozneje v treh dneh po prejemu mnenja delovnega telesa umakne predlog kandidature za ministra. V takem primeru lahko hkrati predloži novo kandidaturo. DZ ministra imenuje z navadno večino poslancev.

Poznič je na sredini novinarski konferenci ob predstavitvi povedal, da je sam ponudil, da kandidira za ministra, saj želi nadaljevati delo nekdanjega ministra Dejana Prešička. Slednji je premierju Šarcu konec januarja ponudil svoj odstop, Šarec pa ga je sprejel. Na nekdanjega ministra so leteli očitki glede zlorabe položaja, ker je službeni avto uporabljal v zasebne namene, kar je tudi priznal, in šikaniranja podrejenih, kar je zanikal.

Poznič pa je že zatrdil, da ni tiste sorte, ki bi povzdigoval glas, saj da z argumenti lahko rešujejo težave in potegnejo voz naprej.