Nogometnemu vratarju Mure Matku Obradoviću so bravurozne obrambe na derbiju v Ljudskem vrtu pomagale do zmage v Dnevnikovem glasovanju za najboljšega igralca dvajsetega kroga v prvi slovenski ligi. Dnevnikovi žiriji se je na začetku spomladanskega dela prvenstva namesto Marinka Galića pridružil član zlate reprezentančne generacije Miran Pavlin, ki bo skupaj z Bojanom Prašnikarjem, Tončijem Žlogarjem in našo športno redakcijo sodeloval pri izboru najboljših igralcev prve lige.

Matko Obradović se je v Orebiću v južni Dalmaciji rodil slaba dva meseca pred začetkom vojne na Hrvaškem. V slovenskem nogometu je štiri leta preživel v Mariboru, a ostal v senci izkušenejšega vratarja Jasmina Handanovića. Ko je jeseni 2017 dobil veliko priložnost na pokalnem derbiju v Stožicah, je Maribor tudi zaradi njegovih napak izgubil z 0:3. Pod Pohorjem so se razširile govorice o nešportnem življenju Obradovića, ki je pozneje v javnosti priznal, da je rad veseljačil. »Na treningih sem vedno dal vse od sebe, a ti nič ne pomaga, če greš potem v lokal in vse zapraviš,« je povedal za portal Mariborinfo. Obradović je priznal, da se ob prestopu v Maribor ni zavedal veličine kluba. Pri spremembi življenjskega sloga mu je najbolj pomagal ravno največji tekmec med vratnicama Jasmin Handanović. »Bil mi je kot oče ali starejši brat. Z nasveti in vedenjem mi je pokazal, kako se moraš obnašati kot profesionalec,« je še pristavil Obradović.

Največji preskok v karieri mu je uspel lani na zadnji dan poletnega prestopnega roka, ko sta ga predvsem trener Ante Šimundža in napadalec Rok Sirk prepričala, da se pridruži novemu prvoligašu Muri. V Prekmurju je postal standardni član začetne enajsterice in dokazal svoje kvalitete. Njegove obrambe niso ostale neopažene niti na spomladanski premieri, ko je paral živce nogometašem Maribora.