Deležnikom na trgu lahko zagotovimo kontinuiteto trgovanja s finančnimi instrumenti in kliringa med Veliko Britanijo in ZDA, potem ko bo Velika Britanija izstopila iz EU, so zapisali v skupni izjavi in dodali, da organi obeh držav pripravljajo ukrepe, ki bodo zagotovili, da odhod Velike Britanije iz EU, v katerikoli obliki bo do njega prišlo, ne bo ustvaril regulatorne negotovosti, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Trgovanje s finančnimi instrumenti - vrednostnimi papirji, katerih vrednost temelji na premoženju, kot so valute, delnice in surovine - med državama dnevno znaša 2400 milijard dolarjev, je na novinarski konferenci v Londonu povedal guverner britanske centralne banke Mark Carney. Izpostavil je, da imata državi, ki gostita največja in najbolj sofisticirana trga instrumentov na svetu, veliko odgovornost, da ohranita trg učinkovit in odprt.

Tudi britanski finančni minister Philip Hammond je poudaril pomen nemotenega delovanja tega trga. »Ukrepi, za katere smo se danes dogovorili z našimi partnerji iz ZDA, bodo zagotovili, da bodo trgi cveteli brez motenj, in so nov primer posebnega odnosa med državama,« je dejal.