V včerajšnjem finalu angleškega ligaškega pokala so nogometaši Manchester Cityja premagali Chelsea po izvajanju enajstmetrovk na Wembleyju s 4:3. Nogometni navdušenci so bili ob koncu drugega podaljška priča zelo nenavadnemu pripetljaju, ko vratar londonske ekipe ni želel v menjavo. Trener Maurizio Sarri je namreč zaradi bojazni, da Španca grabijo prehudi krči, želel še pred izvajanjem enajstmetrovk opraviti menjavo.

Ko mu je nato 24-letni vratar signaliziral, da je z njim vse v redu, se je italijanski strateg razjezil in v določenem trenutku celo želel oditi v garderobo. Med drugim ga je moral miriti vezist Antonio Rüdiger, dogajanje je zbegalo tudi stranske sodnike. Chelsea je nato izgubil po strelih z bele točke, Arrizabalaga je obranil en poizkus sinje modrih.

Številni dogodke videli kot neposlušnost

Pred kratkim smo že pisali o vse večjih težavah temno modrih, ki jih ne pestijo le slabi rezultati, pač pa jih je krepko udarila tudi nedavna enoletna prepoved sodelovanja na nogometni tržnici. Sarri je imel v ne ravno pretirano prestižnem ligaškem pokalu eno redkih priložnosti za osvojitev katere izmed lovorik letos.

Številni mediji se sprašujejo, ali je incident dokončno spodkopal njegovo avtoriteto in seveda ugibajo v različnih smereh. Pri BBC so recimo zapisali, da so dejanja mladega španskega vratarja »sramotna in znak popolne neposlušnosti«, njegovo obnašanje je kritiziral tudi nekdanji kapetan Londončanov John Terry.

Samo velik nesporazum?

Po tekmi sta svoje videnje dogodka že pojasnila oba akterja. Sarri glede na situacijo ni bil pretirano jezen, je pa poudaril, »da obnašanje Kepe ni bilo primerno«. »Prišlo je do velikega nesporazuma. Mislil sem, da ga mučijo krči, nisem želel, da vratar v takšnem stanju brani enajstmetrovke. Na igrišče sem želel poslati Caballera, Kepa pa mi je želel signalizirati, da je z njim vse v redu. To sem spoznal po treh, štirih minutah, ko je medicinsko osebje prišlo do klopi. Šlo je samo za velik nesporazum,« je pojasnil italijanski strateg.

»Nikakor nisem želel biti neubogljiv, želel sem le sporočiti, da sem v redu in zmožen braniti naprej. Potrebno je vzeti v zakup, da se je to dogajalo v zadnjih minutah finala in da se nisem povsem zavedal svojega odziva, mi je pa jasno, kako je vse skupaj na koncu izpadlo,« pa je po srečanju poudaril španski vratar pri modrih.