New York je s porazi na prejšnjih tekmah na domačem terenu poskrbel za negativen rekordni dosežek, saj še nikoli prej v zgodovini kluba ni izgubil 18 zaporednih tekem pred svojimi navijači. Niz se je končal sinoči, v Madison Square Gardnu je padel San Antonio.

»Naši navijači niso obupali, spodbujali so nas, mi pa smo čakali na zmago od 1. decembra. Takrat me še ni bilo zraven, sem pa vesel, da sem danes tukaj, ko se lahko veselimo skupaj z navijači,« je po dvoboju dejal Dennis Smith Jr, ki je dočakal prvo domačo zmago v dresu New Yorka. Damyean Dotson je bil najbolj strelsko razpoložen s 27 točkami, Kevin Knox in Emmanuel Mudiay pa sta jih dodala po 19.

Gostje so na dolgem nizu gostovanj, ki se bo končal s tekmo v Brooklynu, imajo pa le eno zmago in šest porazov. Sinoči je DeMar DeRozan za las zgrešil dvojčka pri 32 točkah in devetih skokih, LaMarcus Aldridge pa je dodal 18 točk.

V Torontu je pri svoji nekdanji ekipi gostoval Terrence Ross in bil eden najbolj zaslužnih za zmago Orlanda. Tekmo je končal pri 28 točkah, Nikola Vučević se je izkazal s 23 točkami in 12 skoki, kar je bilo dovolj, da se niz zmag Toronta ni nadaljeval do številke osem. Ross, ki je v Torontu preživel skoraj pet sezon, se počasi premika k statusu najboljšega strelca ekipe; v tej sezoni je bil najbolj razpoložen v ekipi enajstkrat, petkrat na zadnjih desetih tekmah.

V Denverju pa sta bila ključna za zmago proti kalifornijski ekipi Paul Millsap in Nikola Jokić. Prvi je tekmo končal pri 21 točkah, drugi pa pri 22 in 16 skokih, verjetno pa bi bil izkupiček še boljši, če ne bi imel težav z osebnimi napakami. »Paul je očitno našel vrelec mladosti. Igra, kot da bi bil spet mladi Paul Millsap, kar leti po igrišču. Zadene vse, kar vrže in njegova energija je pravi navdih za moštvo,« preporoda izkušenega 34-letnika kar ni mogel prehvaliti trener Michael Malone.

Moštvi obeh slovenskih košarkarjev sta bili v nedeljo prosti, naslednji tekmi pa ju čakata v ponedeljek: Miami Gorana Dragića, ki se je spet vrnil na parket, bo gostil Phoenix, Dallas Luke Dončića pa bo gostoval pri Los Angeles Clippers.