Kot je pojasnila britanska premierka, pogovori z Evropsko unijo še vedno potekajo.

Ob robu vrha v Egiptu se bo Mayeva predvidoma sestala s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom, nemško kanclerko Angelo Merkel in irskim premierjem Leo Varadkarjem.

Britanski minister za okolje Michael Gove je v pogovoru za BBC izrazil pričakovanje, da bo premierka izkoristila priložnost v Egiptu in skušala doseči napredek glede dogovora.

Mayeva bo predvidoma v torek poslancem predstavila napredek glede brexita. Trije člani njenega kabineta pa so medtem v soboto pozvali h glasovanju o preložitvi brexita, če ne bo dosežen napredek v pogajanjih.

Gove je bil danes kritičen do predloga treh britanskih ministrov, češ da bi bilo narobe, če podprejo preložitev brexita. "Ne gre samo za potencialno preložitev 50. člena, gre za odvzem moči vladi. In kdo ve, kam bo to vodilo? Mogoče bomo končali z drugim referendumom, ki bi resno škodoval naši politiki," je dodal.

Britanski poslanci bodo prihodnji teden znova razpravljali in glasovali o prihodnjih korakih v procesu brexita. Med drugim naj bi glasovali o dopolnilu, v skladu s katerim bi parlament dobil možnost preložitve brexita, če izstopni sporazum ne bo potrjen do sredine marca.

Več deset konservativnih poslancev je sicer ta teden Mayevo posvarilo, da bi se lahko uprli vladi, da bi preprečili brexit brez dogovora. Premierka medtem še vedno ne želi izključiti možnosti izstopa brez dogovora.