Severnokorejski voditelj potuje v blindiranem vlaku, do vietnamske prestolnice Hanoi pa bo potoval preko Kitajske, kamor je vlak prispel v soboto. Običajno pot od meje do Pekinga traja okoli 13 ur, a ker v kitajski prestolnici niso poostrili varnosti, mediji ugibajo, da je Kim z vlakom ubral drugo pot.

Kim se je sicer s kitajskim predsednikom Xi Jinpingom v zadnjem letu sestal štirikrat in bi se lahko z njim srečal ponovno, ko se bo vračal domov z drugega vrha s Trumpom. Severnokorejski voditelj namreč svojega zaveznika redno osebno obvešča o vsebini s pomembnejših srečanj.

AFP navaja več virov, da se bo Kim po prečkanju meje v Vietnamu ustavil na postaji Dong Dang ter nato nadaljeval pot v Hanoi. Okoli postaje in poti do vietnamske prestolnice so namreč že nameščeni vojaki, cesta pa bo zaprta v torek od 6. do 14. ure, ko bo Kim najverjetneje potoval po tem delu poti.

Na vlaku Kima domnevno med drugim spremljata njegova sestra Kim Yo-jong in eden ključnih pogajalcev Kim Yong-chol. V vietnamski prestolnici pa se medtem že mudi delegacija iz Severne Koreje, ki bo skupaj z ameriškimi predstavniki pripravila ključne točke in dnevni red srečanja.

Voditelja se bosta na drugem vrhu sestala v sredo in četrtek. Prvič sta se sestala 12. junija lani v Singapurju, ko se je Kim zavezal denuklearizaciji Korejskega polotoka v zameno za ameriška varnostna zagotovila.