Prejšnji teden je na družabnih omrežjih in v nekaterih medijih zaokrožila prošnja družine Pertoci, da za svojo neozdravljivo bolno dvajsetletno hči Sanjo zbirajo denar, da bi ji lahko omogočili odhod v Belgijo, kjer bi lahko na njeno željo opravili evtanazijo, ki pri nas še ni dovoljena.

Mama hudo bolne hčerke Dragica Pertoci nam je v pogovoru povedala, da se je njena hči z diagnozo rak prvič soočila že pred šestimi leti, ko so ji velik tumor, ki je zrasel med rebri in se širil tudi v prsni koš, operirali, tudi kemoterapija, tako je sprva kazalo, je bila uspešna. A po treh letih in pol se je rak ponovil, a v še veliko hujši obliki.

Onkologi so bili nemočni, dekle pa je po še štirih težkih operacijah, ki niso dale uspeha, saj se je novo žarišče pojavljajo znova in znova, trpelo neznosne bolečine. Sanja, ki je bila vseskozi velika optimistka in borka, je naposled obupala in svojce prosila, da bi ji pustili oditi mirno, dostojanstveno in brez bolečin. Dihalna stiska je bila namreč vse hujša, ublažil jih ni niti morfij.

Njena mama, ki je hčerki stala ob strani ves čas, pa je dejala, da bi za Sanjo to pomenilo odrešitev. V soboto pa je mama sporočila, da se je njena Sanja poslovila.