Izkušeni slovenski organizator igre Dragić, ki je nazadnje igral 7. decembra, je pri porazu Miami Heat s 96:119 proti gostujočim Detroit Pistons odigral slabih 16 minut. Prvič je v igro vstopil v zadnjem delu prve četrtine, tekmo pa je zaključil z dvema zadetima metoma iz igre iz šestih poskusov za skupno štiri dosežene točke.

Miami je sicer v prvem polčasu še bil konkurenčen, a je nato Detroit predvsem z razpoloženim Ishom Smithom, ki je na tekmi prispeval 22 točk, v drugem hitro prišel do visokega vodstva, v zadnji četrtini pa to še nadgradil za 28. zmago v tej sezoni. S 30 porazi je to moštvo zdaj na sedmem mestu na vzhodu. Miami, za katerega je bil z 22 točkami najbolj razpoložen Josh Richardon, je z 32 porazi in 26 zmagami na desetem mestu.

Največ točk pri Dallasu prispeval Tim Hardaway

Še slabše pri lovu na končnico kaže Dallasu, ki je brez Dončića zabeležil že 33. poraz v sezoni (ob 26 zmagah). Ta ima še vedno težave z gležnjem, ki pa naj ne bi bile preveč resne, tako naj bi se vrnil že za naslednjo tekmo v noči na torek z Los Angeles Clippers. V njegovi odsotnosti je bil za Dallas najbolj razpoložen Tim Hardaway Jr. z 21 točkami, za Utah (33 zmag, 26 porazov) sta Donovan Mitchell in Ricky Rubio prispevala vsak po 25 točk.

V noči, ko je bilo v ligi NBA aktivnih kar 24 moštev, je bil dvoboj večera med Golden State Warriors in Houston Rockets. Slednji so prišli do zmage s 118:112 v gosteh brez svojega prvega zvezdnika Jamesa Hardna, ki je zbolel. Za rakete je Erik Gordon prispeval 25 točk, Chris Paul pa 22 točk, za lanske prvake je 29 točk prispeval Kevin Durant.