Ob prihodu v Slovenijo je britansko veleposlaništvo v Sloveniji na svojem twitter profilu objavilo, da sta Hunta na letališču pričakala slovenski premier Marjan Šarec in zunanji minister Karl Erjavec, čeprav to funkcijo že nekaj časa opravlja Miro Cerar. Tvit je bil kasneje iz družbenega omrežja izbrisan.

Še hujšo napako pa si je privoščil na novinarski konferenci po pogovorih s Cerarjem, kjer je pokazal svoje nepoznavanje zgodovine ter geografije. Hunt je namreč dejal: »V Sloveniji sem prvič kot zunanji minister, drugače sem že pred tem obiskal to lepo deželo. Zelo vesel sem, da sem tu, saj je Velika Britanija zelo ponosna na preobrazbo, ki jo je doživela Slovenija v zadnjih tridesetih letih. Res neverjetna transformacija iz nekdanjega vazala Sovjetske zveze v moderno demokratično državo, ki je članica zveze NATO in Evropske Unije. Slovenija je res zgled Evrope v najlepši luči.«

Slovenski zunanji minister Cerar se na to pokroviteljsko izjavo britanskega kolega in očitno nepoznavanje zgodovine naše države, ki kot najrazvitejši del nekdanje Jugoslavije nikoli ni spadala pod vzhodni blok, ni odzval.

Milan Brglez je svojega nekdanjega strankarskega šefa Mira Cerarja na facebooku kritiziral z besedami: »Britanski zunanji minister pride s prošnjo k nam (dogovoriti se z našim zunanjim ministrom, kako se izogniti trdemu Brexitu brez dogovora Združenega kraljestva z EU) ter nas arogantno žali. Mi nikoli nismo bili 'vazalna država Sovjetske zveze'. Minimalno, kaj od svojih predstavnikov (diplomatov ter tistih, ki imajo splošna pooblastila predstavljati in zavezovati državo po mednarodnem pravu - tj. predsednika, predsednika vlade in zunanjega ministra) pričakujem in zahtevam v mednarodnih odnosih, je, da na žalitve države in vseh nas, ki smo njeni državljanke in državljani, takoj ustrezno reagirajo. Ne pa, da so ponižno tiho in morda niti ne opazijo, da nas nedopustno žalijo.«

Sicer pa to ni prvi spodrsljaj britanskega zunanjega ministra, ki je na tem mestu nasledil Borisa Johnsona. Pred časom je svojo kitajsko soprogo označil za Japonko, veliko prahu pa je dvignila še ena njegova izjava o Sovjetski zvezi, ko je slednjo primerjal z Evropsko unijo.