Pred tem je Koprčanka, ki trenira v Ljubljani, v podaljšku ugnala Nemko Deno Pohl in izkušeno 31-letno Brazilko Ketley Quadros. V četrtfinalu je 22-letno Leškijevo nato ustavila Rusinja Darja Davidova in Slovenki preprečila, da v Nemčiji ponovi lansko slavje.

V repasažu je slovenska reprezentantka nato ugnala petkratno prvakinjo Oceanije Avstralko Katharine Haecker, v boju za bron pa še aktualno evropsko prvakinjo v konkurenci do 23 let Piovesano. Dvoboj je odločil vazari minuto pred koncem. Akcijo je Leškijeva nadaljevala z bojem v parterju, a ji ni uspelo pripraviti zaključnega prijema.

»Vedela sem, da ne bo lahko, saj se z Britanko dobro poznava. Nato sem prejela dve kazni in morala sem postati bolj aktivna. Uspel mi je tudi met za vazari, a zadnja minuta je bila zaradi prej prejetih kazni zelo dolga,« je o boju za bron povedala Leškijeva. O ostalih nastopih pa dodala: "Sem sem prišla z visokimi cilji. Žal me je Rusinja presenetila z metom v kontaktu. Sama sem prepričana, da sem boljša, a danes se ni izšlo. Nato sem se morala zbrati za naslednji dve tekmi in si priboriti bron."

Zadovoljen je bil tudi trener Rok Drakšič. »Veliko tekmujemo in najbolj pomembno je, da je Andreja konstantna, saj je bila tretja že v Parizu. Vesel sem tudi petkove predstave Adriana Gomboca, ki se uspešno vrača po poškodbi in sedmo mesto je dober dosežek, za še več pa mu manjka še malo treninga, sparinga in težkih tekem,« je dejal Drakšič, ki se bo z najboljšimi tekmovalci čez 14 dni udeležil tudi turnirja v Maroku.

Manjše razočaranje je za olimpijsko prvakinjo Tino Trstenjak, ki je odlično začela in zanesljivo opravila z Nemko Nadjo Bazynski in napovedala, da namerava vsaj ponoviti finale izpred 14 dni in tekme v Parizu. A že v naslednjem nastopu ji je preboj v četrtfinale in tudi možnost za popravni izpit odvzela že omenjena Piovesana, ki je v podaljšku dvoboja slavila po napačni tehniki Trstenjakove.

V kategoriji do 70 kilogramov Anka Pogačnik ni ponovila predstave z evropskega pokala prejšnji teden v avstrijskem Oberwartu, kjer je osvojila drugo mesto. Že v prvi borbi jo je ugnala Korejka You JeYoung.

Tekmovanje se bo končalo v nedeljo, med drugimi pa se bosta predstavili tudi močni borki celjskega Sankakuja Klara Apotekar in Ana Velenšek.