V mestu Urena v zvezni državi Tachira na zahodu Venezuele so protestniki začeli metati kamenje v vojake na meji, ti pa so odgovorili s solzivcem, prikazujejo posnetki lokalnih televizijskih postaj. Mnogi Venezuelci pogosto prečkajo mejo, saj gredo v Kolumbijo po nakupih ali na delo, sedaj pa je zaradi spora glede tuje pomoči za Venezuelce zaprta.

Pomoč je prispela

Duque je v kolumbijskem mestu Cucuta samooklicanemu začasnemu venezuelskemu predsedniku Guaidoju uradno predal zaloge humanitarne pomoči. V Cucuti je 600 ton hrane, zdravil in higienskih pripomočkov, ki so jih v glavnem prispevale ZDA.

»Zahtevamo, da se dovoli miren vstop pomoči na venezuelsko ozemlje,« je povedal kolumbijski predsednik na skupni novinarski konferenci z Guaidojem. »Preprečitev tega bi lahko predstavljala zločin proti človečnosti,« je poudaril po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Skupaj z vodjo venezuelske opozicije je vojsko pozval, naj bo na pravi strani zgodovine in dovoli pomoči čez mejo.

Guaido je medtem na twitterju sporočil, da je v Venezuelo prišla prva pošiljka humanitarne pomoči iz Brazilije. »To je velik dosežek, Venezuela,« je poudaril.