Dogovorila sta se o nekaterih vprašanjih glede naslednjega srečanja voditeljev držav procesa Brdo Brioni, ki ga skupaj vodita. Soglašala sta, da je v sedanjih razmerah v mednarodnem okolju še posebej pomembno ohranjati dobre sosedske odnose in reden dialog med državami na najvišji politični ravni, so navedli.

V tem kontekstu sta spregovorila o letošnjem srečanju trilaterale Slovenija-Avstrija-Hrvaška, ki ga tokrat gosti Hrvaška, in predlogih hrvaške strani v povezavi s tem.

Pahor in Grabar-Kitarovićeva sta govorila tudi o načrtih predsednika republike glede vrha državnikov in poslovnega foruma pobude Tri morja, ki ga bo v začetku junija gostila Slovenija. Poleg predsednikov 12 držav se bo srečanja kot gost udeležil tudi nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier, sodelovali pa bodo tudi visoki predstavniki ZDA in EU, so sporočili iz predsednikovega urada.

Neformalno srečanje predsednikov sodi v okvir njunega dogovora, da bosta izkoristila vsako možnost za reden dialog in poglabljanje zaupanja in sodelovanja v prid dobrih odnosov med Slovenijo in Hrvaško.