»Vsi smo bili razočarani. Veselja in smeha zvečer ni bilo, vzdušje je bilo bolj turobno, ni pa bilo drame ali česa podobnega. Fantom iz servisa ne morem ničesar očitati. Trudijo se od jutra do mraka. Žal pa je bila težava v smučeh. Razlog smo v grobem že našli,« je glavni trener tekaške reprezentance Nejc Brodar opisal razpoloženje v Seefeldu po sprinterskem dnevu, ki se je zaradi težav s smučmi vseh štirih četrtfinalistk Anamarije Lampič, Eve Urevc, Alenke Čebašek in Katje Višnar končal brez tako želenega uspeha. Drsalni sprint je bil velika priložnost, tekma sezone, za mnoge še več.

Prvenstvo se bo nadaljevalo z današnjo preizkušnjo v skiatlonu, na katerem bo nastopila Alenka Čebašek. Kot vsestranska tekačica ima možnosti za petnajsterico, kar bi bil v tej disciplini lep dosežek. Skiatlon je združena disciplina klasike in drsanja, torej znova panoga serviserjev. V nedeljo bo še druga slovenska udarna disciplina sprint štafet v klasiki s paroma Anamarija Lampič-Katja Višnar in Miha Šimenc-Janez Lampič. Tekačici spadata v širši krog favoritinj.

Nejc Brodar je, kar bo zanimivo za poznavalce, pojasnil, da so po dodatnem testiranju in analizi napako našli v prašku, maži za smuči. »Pri smučeh in mikrostrukturi drsne ploskve ni bilo nič narobe. Eden od praškov se je pri testiranju izkazal za najboljšo možnost, a je bilo to dobro očitno le za bolj senčne dele proge. Na najbolj sončnem je očitno voda udarila ven, pod smučko se je naredil vakuum in upočasnil smuči. Zdaj iščemo, ali je razlog morda tudi v nanosu praška z glajenjem, likanjem, krtačenjem. Med tekmo v nekaj minutah tega nismo mogli predvideti in se odzvati. Rezervne smuči so imele podoben nanos. Za novo pripravo smuči bi potrebovali vsaj pol ure. Če bi se katera uvrstila v polfinale, bi lahko kaj naredili, tako pa…« je Brodar razlagal ozadje priprave smuči.