Spletni portal maribor24 je danes poročal, da naj bi mariborski policisti pridržali osebo v povezavi z izdajo receptov v UKC Maribor. Šlo naj bi za medicinsko sestro, ki je v imenu drugih zdravnikov izdala približno 300 receptov za zdravila. Sumili naj bi jo že dlje časa, je poročal portal.

Na Policijski upravi Maribor so bili z uradnimi informacijami skopi, več naj bi povedali po končanih preiskavah, predvidoma v ponedeljek. »Kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Maribor so danes začeli izvajanje operativnih aktivnosti. Opravili so hišne preiskave na podlagi sodnih odredb v zasebnih in poslovnih prostorih na več naslovih. V preiskavah so iskali dokaze o storitvi več kaznivih dejanj goljufije po členu 211 kazenskega zakonika,« je sporočil vodja službe direktorja PU Maribor Bojan Kitel. Kazenski zakonik v tem členu določa, da osebi, ki bi se z goljufijo okoristila na protipraven način, grozi do treh let zapora. Če je goljufivih oseb več, je predvidena kazen precej višja, tudi do osem oziroma deset let, če bi šlo za hudodelsko združbo.

»Predkazenski postopek poteka zoper dve osumljeni osebi, ki sta bili pridržani. Pridržanje je bilo zaradi prenehanja razlogov obema odpravljeno. Predkazenski postopek usmerja okrožno državno tožilstvo v Mariboru in se bo še nadaljeval,« je še sporočil Bojan Kitel.