Ne bom se spuščal v vsebino povedanega v omenjeni oddaji, a nikakor nam udeleženci niso vlivali zaupanja, da govorijo odkrito in po resnici. Bilo je veliko zadrege, zamegljenih odgovorov, dokaj čudnih interpretacij, kot na primer ta, da je služba za stike z javnostjo opravljala vsebinsko-tehnično delo. Hm, to pa je nekaj novega. Tudi prikazani zunanji prispevki so samo potrdili, da se nihče, povezan s tem projektom, ne izraža jasno in argumentirano. Zadeva je polna nasprotij.

Torej, kar naenkrat smo od najbolj transparentnega projekta prišli do kupa vprašanj, in še to na samo enem segmentu: maketi. Se upamo potem vprašati, kako je šele v celem projektu?

Na površju so bili izpostavljeni prejšnji predsednik vlade, minister in državni sekretar. Vsi aktivni tudi v sedanji vladi. Kaj pa zdaj? Poslanec je nemudoma odstopil zaradi enega sendviča, tu pa govorimo o več kot sto tisoč evrih in še mnogo več, če gledamo projekt kot celoto.

Ali bodo udeleženci čakali, mrcvarili informacije, prenašali odgovornost, zavajali javnost, meglili situacijo ali čakali, da aktualni predsednik vlade reagira?

Mi, državljani, davkoplačevalci, čakamo in pričakujemo najprej takojšen odziv udeležencev in potem še čimprejšnje stališče in/ali ukrepanje predsednika vlade. Verodostojnost in standardi so na preizkušnji.

Slavko Cimprič, Bovec