Na vprašanje, zakaj si je vzela še nekajtedenski premislek glede tega, ali se bo potegovala za evropsko poslanko in ali bo to storila na listi SMC, kjer njen odgovor neuradno pričakujejo do danes, je pojasnila, da ima zelo natrpan urnik. Trenutno se namreč dvakrat, včasih celo trikrat dnevno, pogajajo z evropskim parlamentom in svetom, da bi uspešno izpeljali svoj program, ki ga želijo zaključiti do sredine marca.

»Vsekakor nameravam zelo aktivno sodelovati na prihajajočih evropskih volitvah, ker verjamem, da bodo verjetno najpomembnejše v zgodovini Evropske unije in močno stojim za njenimi vrednotami - vključenostjo, sodelovanjem in vladavino prava, saj verjamem, da je Evropa svetla luč v svetovnem merilu, ki kaže, da demokracija še vedno ima svojo vrednost. Za tem bom tudi ves čas stala ter to tudi aktivno promovirala,« je v Mariboru dejala Bulčeva.

Glede kandidature je povedala, da zaenkrat še ni sprejela nobene odločitve, vendar zelo močno stoji za liberalnimi vrednotami odprte družbe in to komunicira v celotnem evropskem prostoru, zelo aktivna pa bo pri tem tudi v Sloveniji.

O tem, ali bi po njenem morale liberalne stranke na evropskih volitvah nastopiti skupaj, je dejala, da sama ves čas poudarja sodelovanje, saj so ljudje lahko dovolj močni le s povezovanjem in imajo tako tudi bolj dolgoročen vpliv.

»Kakšna bo strankarska politika v slovenskem prostoru, pa je odločitev predsednikov strank,« je dejala Bulčeva, ki na vprašanje, ali morda pričakuje, da bo med vodilnimi kandidati evropske stranke Alde, odgovarja, da je že zdaj zelo aktivna v okviru omenjene skupine, enako pot pa bo pospešeno nadaljevala tudi v naslednjih tednih do evropskih volitev.

Kot je dodala, se tam njena zgodba še ne bo končala, saj sama živi evropske vrednote in tudi verjame, da je za Slovenijo in trajnostno uspešnost države prihodnost predvsem v evropski družini narodov.

Slaba ocena njenega dela

O raziskavi agencije za javne zadeve in komunikacije Burson Cohn & Wolfe, ki jo je med komisarji uvrstila šele na 21. mesto po oceni njenega dela, je dejala, da je prepričana v uspešno delo svoje ekipe. Lotili so se namreč precej velikih inovativnih prebojev, zato verjame, da je razvoj evropskega prometa uspešna zgodba.

Največji dosežek je po njenem to, da so promet znova vrnili na politično agendo Evropske unije. Res pa je, je dodala, da vsi dosežki niso neposredno vidni, nekateri bodo prave rezultate pokazali šele čez deset ali celo 20 let.

»Komisarsko delo je zelo zanimivo in izjemna priložnost za vsakega, ki želi ustvarjati dobro. Vemo pa vsi, da je imenovanje komisarjev izključna pravica predsednika vlade in seveda bo tudi gospod Šarec odločil tako, kot bo verjel, da je najbolje,« pa je na vprašanje, ali jo zanima nov komisarski mandat, še odgovorila Bulčeva.