V četrtek popoldne so središče Stražišča v neposredni bližini osnovne šole, trgovin in lokalov obkolili oboroženi policisti. Vzrok za hitro akcijo so bili streli, ki so odjeknili v tem kranjskem predmestju. Mnoge je streljanje prestrašilo, policija pa je zadevo hitro razrešila.

Da nekdo s pištolo strelja v zrak, so seveda slišali občani in strelca tudi videli pri otroškem igrišču v Stražišču. Obvestilo policiji je povzročilo odziv oboroženih mož v modrem, ki so pozivali vse navzoče, naj se umaknejo na varno.

Izkazalo se je, da se je strelec zatekel v kavarno Mak. Policisti so zato najprej izpraznili teraso lokala, nato pa v lokalu našli dva moška, eden od njiju naj bi streljal na prostem malo pred tem. Kot sporočajo iz PU Kranj, sta bila oba moška opita. Izkazalo se je, da naj bi eden od njiju že prej streljal tudi v naselju Mlaka na drugem koncu Kranja. Seveda so oba pridržali, na policiji pa opozarjajo, da je dogodek močno prestrašil krajane, ki so se počutili ogrožene.

V takih primerih ima policija ustrezna pooblastila za uporabo hujših prisilnih sredstev. Preiskava obeh dogodkov s streljanjem še traja, oba moška so pridržali. Za zdaj je že znano, da gre za plašilno pištolo in naboje, a z zelo veliko podobnostjo s pravim orožjem, česar pa seveda prestrašeni otroci in odrasli (v bližini je ena največjih kranjskih šol z razvejano ponudbo popoldanskih aktivnosti) seveda v času streljanja niso vedeli. Po oceni policije bi lahko bila tudi vsota napisanih glob za tako dejanje zajetnih nekaj sto evrov.