Po poročanju dobro obveščenega italijanskega spletnega portala volleyball.it bo novi slovenski odbojkarski selektor sloviti trenerski maček Giuliani, ki od lani vodi tudi turškega velikana, vodilnega prvoligaša in predstavnika v ligi prvakov, Halkbank iz Ankare, pri katerem si kruh služi tudi slovenski reprezentančni sprejemalec/korektor Alen Šket.

Za Giulianija, ki ga bo Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) uradno predstavila v nedeljo, slovenska reprezentanca ne bo prva, v kateri bo sodeloval kot selektor, med letoma 2015 in 2016 je namreč sedel tudi že na slovaškem selektorskem stolčku, sicer pa si je trenerske izkušnje nabiral v domovini pri Cuneu, Macerati in Piacenzi. Bil je že tudi med kandidati za slovenskega selektorja v začetku leta 2013, ko je nato na vroči stolček sedel Luka Slabe.

Kot glavni kandidat za naslednika Srba Slobodana Kovača, s katerim je OZS sporazumno prekinila pogodbo konec januarja, sprva omenjal Giampaolo Medei, nato pa je bilo domala že vse dogovorjeno z Andreo Gardinijem, ki pa se je tik pred zdajci premislil zaradi osebnih razlogov.

Prvi mož OZS Metod Ropret je med iskanjem novega selektorja vseskozi poudarjal, da se po pozitivni izkušnji z Andreo Gianijem nagiba k italijanskemu strokovnjaku.

Slovenski odbojkarji bodo avgusta nastopili v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu 2020, septembra pa bo sledil vrhunec sezone, nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo Slovenija gostila skupaj s Francijo, Belgijo in Nizozemsko. Slovence v prvem delu tekmovanja čakajo obračuni z Rusi, Finci, Turki, Makedonci in Belorusi.