Hrvaška predsednica Kolinda Grabar - Kitarović mnogo da na zdravje, zato je pretekli teden odšla na pregled na zasebno polikliniko Radiochirurgia Zagreb in plačala 6160 kun, kar je okoli 830 evrov. Pregled je obsegal magnetno resonanco vsega telesa, menda zato, ker je imela v družini tri primere raka in zdaj redno vsako leto spremlja dogajanje v svojem telesu. Malo nerodno je bilo le, da glede na cenik poliklinike tak pregled stane 7700 kun oziroma 1030 evrov. Predsednica sicer trdi, da je pregled plačala sama, s poliklinike pa so sporočili, da je dvajsetodstotni popust dobila zato, ker je redna pacientka, in nikakor ne zato, ker je hrvaška predsednica.

V hrvaški javnosti so tudi malce negodovali, ker se za pregled ni odločila v javnem zdravstvu, a menda je šla na zasebno kliniko zato, ker tam dela njen dolgoletni zdravnik. Predsednica pa je šla v javno bolnišnico na infuzijo, ki jo je prejela pred obiskom Turčije, razlog naj bi bila izjemna izčrpanost zaradi viroze. In javnost je spet podvomila ob tem. Mnogi so namreč prepričani, da je predsednica izčrpana zaradi izjemno striktne liposukcijske diete, po kateri se v vdveh tednih izgubi od sedem do deset odstotkov telesne mase. Lipodieta je trenutno modni hit med zvezdnicami, saj se po njej prehranjujejo Jennifer Aniston, Sarah Jessica Parker, Penelope Cruz in Monica Bellucci. Poanta te diete je, da z zelo zmanjšanim vnosom kalorij – čez dan bolj ali manj pijete le vodo ali limonado – hitro izgubite veliko odvečne telesne teže. Pri tem, da je časovno omejeno, koliko časa ste lahko na taki dieti.

Kolinda Grabar - Kitarović je v preteklem letu res shujšala za več kot 20 kilogramov in postala prava politična manekenka. Recimo v ruskem časopisu so ji ponudili celo modno snemanje. Obleke, ki jih nosi, pa hitro postanejo modni hit. Take so denimo obleke na preklop hrvaške oblikovalke Snježane Mehun, ki jih je nosila med obiskom Amerike in nedavno v Turčiji. Komentarji pod objavljenimi slikami so namigovali, da ima Hrvaška najlepšo predsednico na svetu.