Gre za pritožbo Jožefa Škofa, ki je bil kandidat za mestnega svetnika na Listi Franca Kanglerja - Nove ljudske stranke (NLS) na lanskih volitvah. Na upravno sodišče se je obrnil potem, ko je mestna volilna komisija zavrnila njegovo pritožbo na izvolitev enajstih mestnih svetnikov liste Arsenovič za Maribor.

Ti mandati naj bi bili sporni zato, ker je Arsenovič v prvih dneh zbiranja podpisov podpore v predvolilni kampanji ponujal v zameno za podporo kavo in golaž v svoji gostilni.

Pritožba zoper odločitev upravnega sodišča ni možna, lahko pa pritožnik vloži še ustavno pritožbo. »Nič mi več ni jasno, se pa glede tega ne mislim več sekirati, še manj se s tem ukvarjati. V krajevni skupnosti Malečnik imamo dovolj drugega dela,« je za Večer glede morebitnih nadaljnjih pritožb povedal Škof.

Pred njim se je glede mandatov Arsenovičevih mestnih svetnikov pritoževal že neizvoljeni kandidat za mestni svet Bojan Požar, a so njegovo pritožbo zavrnili tako na upravnem kot ustavnem sodišču.

Mariborski mestni svet se je na ustanovni seji sestal 20. decembra lani. Takrat so večinsko potrdili vseh 45 svetniških mandatov, čeprav so mestni svetniki s Kanglerjeve liste glasovali proti potrditvi domnevno spornih enajstih mestnih svetnikov z Arsenovičeve liste. Kangler, ki je v drugem krogu volitev izgubil boj za županski stolček, je takrat izrazil prepričanje, da bo upravno sodišče ugodilo Škofovi pritožbi.