Čeprav so minili le dobri trije dnevi, odkar je postalo jasno, da vodenje košarkarske Olimpije prevzema Jure Zdovc, se v Stožicah že čuti, da je zavel nov veter. 52-letni Konjičan je ob predstavitvi poudaril tisto, kar se je glede na njegov sloves tudi pričakovalo – zanima ga le dober rezultat. »Prekršil sem nepisani trenerski pravili, ki pravita, da ne delaj doma in ne hodi v klub, ki si ga že vodil. Vsak dan bolj sem vesel, da sem se odločil za to potezo. Klub je danes vrhunsko organiziran. Ekipa ima probleme, vidim pa, da je prisoten tudi pritisk, kar mi je všeč. Čarobne palice nimam, naredil pa bom vse, da ekipo dvignem za zaključek sezone,« je uvodoma povedal Jure Zdovc.

Prvi Zdovčevi nalogi v letošnji sezoni bosta obstanek v ligi ABA in naslov državnega prvaka. Ne ena ne druga ne bosta enostavno uresničljivi, tudi zaradi dejstva, da moštvo, ki ga je sestavljal direktor Roman Lisac v kombinaciji s predhodnima trenerjema Zoranom Martićem in Sašo Nikitovićem, ni po njegovem okusu. »Trenerji smo tu, da rešujemo težave, ne da jih delamo. Toda jasno je, da sem glede na kader taktično zelo omejen. Nimamo centra, ki bi z metom raztegnil teren. To je ena glavnih stvari v moderni košarki. Nimamo izkušene štirice, zelo tanki smo na mestu organizatorja igre. Ekipa ne igra moštvene obrambe. Treba bo razdeliti naloge, da se točno ve, kdo je za kaj odgovoren na obeh straneh igrišča. Velika težava je tudi sebičnost v napadu, saj ni podaje več, ki dela višek. Čakajo nas naporni dnevi, tudi zato, ker bomo nekaj igralcev posodili. Naprej želim iti s 14 igralci,« je razkrival Jure Zdovc, ki se je za prihod v Olimpijo pogovarjal z direktorjem Romanom Liscem in predsednikom Tomažem Berločnikom. Prav Berločnikova silna želja, da se vrne v Olimpijo, ga je prepričala, da sprejme izziv. Kako pa se bo izšlo sodelovanje z Liscem? »Za kadrovanje je odgovoren trener,« je Zdovc hitro postavil pravila igre. Nadaljeval je: »Direktor pa dela ostalo. Mene pregovori z agenti glede denarja ne zanimajo, jih ne maram. Roman pa je v tem dober, tako da bo to njegova naloga.«

Glede ciljev v naslednji sezoni je Zdovc ambiciozno kot iz topa izstrelil, da ga zanima zgolj boj za vrh lige ABA. Torej tekmovanja, v katerem Olimpija še nima zagotovljenega mesta v prihodnji sezoni, saj se bo v zadnjih treh krogih še krčevito borila za obstanek. »Razmišljanju o tem se poskušam za zdaj izogniti. Jasno je, da nas čakajo še izjemno naporne tri tekme. Možen je tudi črn scenarij, a ambiciozen klub tudi v tem primeru ne sme spremeniti načrta.« In kakšen točno je načrt? »Dobil sem zagotovila, da se bo proračun za prvo ekipo dvigal in da bo drastično višji že za prihodnjo sezono. To je osnova, da si lahko konkurenčen in se boriš za vrh lige ABA ter nastop v evropskem pokalu. Pa ne le nastop v evropskem pokalu, temveč da se tudi tam boriš za drugi del in vidno uvrstitev,« je bil jasen Zdovc, ki namerava jedro ekipe za prihodnjo sezono sestaviti iz kakovostnih slovenskih košarkarjev ter mu dodati dva ali tri tujce z dodano vrednostjo.

V katerih tekmovanjih bo Olimpija prihodnjo sezono nastopala, še ni jasno. Jasno je le, da je Zdovc zagotovo ne bo vodil v treh tekmovanjih. »To sem predsedniku nemudoma povedal. To sem izkusil pri Cedeviti in tako enostavno ne gre. Kako in na kakšen način se bo ta stvar rešila, ni vprašanje zame. To je vprašanje za direktorja in vodstvo kluba. Enostavno bo treba najti dialog in rešitev,« je bil neposreden Zdovc. Roman Lisac je ob tem pristavil, da je bila v dogovoru med Košarkarsko zvezo Slovenije in prvoligaši ustanovljena delovna skupina, ki išče primeren format državnega prvenstva za klube, ki bi nastopali v treh tekmovanjih, in da bo na to temo morda že v kratkem kaj novega.