»Ima svoje majhno bogastvo. Dedinja je,« je Lagerfeld leta 2015 povedal v intervjuju. Izjavo je ponovil še lani, ko so ga v intervjuju za revijo Numéro vprašali, ali drži, da je Choupette dedinja njegovega premoženja. Lagerfeld je odgovoril: »Med drugimi, ja. Ne skrbite, dovolj je za vse.«

Oblikovalčeva ljubezen do mačke je bila izjemno velika, za CNN je recimo leta 2013 povedal, da bi se z njo poročil, če bi bilo to dovoljeno.

Mačka je skoraj tako slavna kot oblikovalec sam, ima tudi svoj profil na družbenem omrežju instagram, kjer ima trenutno kar 232.000 sledilcev. S profilom upravlja strokovnjakinja za digitalni marketing Ashley Tschudin.

Ljubljenček ne more prejeti dediščine

Pravnica Debbie Ugbo iz odvetniške pisarne Slater and Gordon je povedala, da ni nenavadno, da ljudje za dediče v oporokah imenujejo svoje živalske ljubljenčke. A izpostavila je, da si žival ne more lastiti denarja ali prejeti dediščine, lahko pa z denarjem upravljajo skrbniki, pod pogojem, da je denar porabljen za skrb za ljubljenčka, piše Independent.

Kdo bo skrbel za Choupette, še ni povsem jasno, govori pa se, da naj bi ta čast doletela moškega, ki je bil oblikovalčeva muza, Brada Kroeniga in njegovega sina Hudsona, katerega boter je bil Lagerfeld.