Hassona so sprva aretirali zaradi kršitve zakonov o orožju in mamilih, nato pa so na njegovem domu v Silver Springu blizu Washingtona v Marylandu odkrili pravo zakladnico desničarskega in rasističnega materiala. Poleg tega tudi seznam demokratskih politikov in novinarjev »za odstrel« in razmišljanja o izvedbi napadov z biološkim orožjem, strupi, strelnim orožjem in bombami.

Hassona, ki je delal na sedežu obalne straže v Washingtonu, so tožilci opredelili kot domačega terorista, ki je bil obseden z desničarskim ekstremizmom že več let. Tovrstna razmišljanja je izražal v elektronski pošti, ki jo je menda pošiljal samemu sebi. V pismu enemu od neonacističnih voditeljev v ZDA, za katerega ni jasno ali ga je poslal, je zagovarjal nasilje s končnim ciljem »bele« domovine.

Redno naj bi prebiral »sveto pismo« podobnih blaznežev - manifest Norvežana Andersa Behringa Breivika, ki je leta 2011 izvedel množični pokol 77 ljudi in za kazen dobil le 21 let zapora. Hasson je tudi izjemen občudovalec Rusije in drugih podobnih držav, ki prezirajo »zahodni liberalizem«.

Našli 15 kosov strelnega orožja

Na njegovem domu so našli 15 kosov strelnega orožja in strelivo, menda pa tudi sintetični urin, ki ga je kupil na internetu, da ga ima pri sebi v primeru nenapovedane kontrole mamil. Hasson je namreč zlorabljal sredstva proti bolečinam, od katerih je bil odvisen.

Našli so tudi seznam z imeni predsednice predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi, vodje demokratske manjšine v senatu Chucka Schumerja, demokratskih predsedniških kandidatov Kamale Harris, Coreyja Bookerja, Kirsten Gillibrand, pa tudi nekdanjega šefa predsedniške kampanje demokratke Hillary Clinton Johna Podeste, ter kongresnikov Alexandrie Ocasio Cortez, Maxine Waters, Beta O'Rourka.

Za odstrel v imenu nadvlade bele rase so bili predvideni tudi voditelji televizijskih oddaj, kot so Joe Scarborough, Chris Cuomo, Van Jones in Chris Hayes.