Pred povratnimi tekmami osmine finala v nogometni ligi prvakov se je Juventus znašel v hudih škripcih. Vodilni pri italijanskem klubu so namreč s poletnim nakupom Cristiana Ronalda odkrito krenili po tretji naslov prvaka v najelitnejšem evropskem tekmovanju, a zdaj jim resno grozi izpad že v prvi fazi izločilnih dvobojev. Danes je bil namreč povsem zasluženo od stare dame boljši Atletico Madrid, ki je na koncu slavil zmago z 2:0. Na drugem obračunu večera je Manchester City s 3:2 premagal Schalke.

Dolgo pričakovani obračun med Atleticom in Juventusom je postregel z razburljivim dogajanjem. V ospredju je bila videotehnologija VAR, ki je v prvem polčasu upravičeno razveljavila dosojeno enajstmetrovko za Madridčane, saj je Juventusov branilec De Sciglio prekršek nad Costo storil zunaj kazenskega prostora. Na začetku drugega polčasa je Costa najprej zgrešil, ko se je znašel sam pred vrati Juventusa, nato pa je Griezmann stresel še prečko. Atletico je še naprej pritiskal, v 70. minuti pa jih je v vodstvo popeljal rezervist Morata. A znova se je oglasil VAR, nemški sodnik Felix Zwayer pa je po ogledu posnetka gol razveljavil zaradi domnevnega potiskanja Juventusovega branilca Chiellinija. Toda špansko moštvo se ni predalo in bilo za to nagrajeno. Najprej je v 78. minuti v polno zadel Jose Gimenez, nato pa v 83. še Diego Godin, ki je postavil končni izid 2:0.

Drugi obračun večera med Schalkejem in Manchestrom Cityjem je bil v globoki senci dogajanja v Madridu, a je na koncu postregel z več zadetki. Po vseh napovedih je bilo nemško moštvo, ki je na domačem prvenstvu šele na 14. mestu, brez kakršnih koli možnosti proti Angležem, a je skoraj prišlo do velikega presenečenja. City je sicer v vodstvo popeljal Aguero, ki je dosegel še sedmi gol na zadnjih sedmih gostovanjih svojega kluba v ligi prvakov. A nato je glavni sodnik Carlos del Cerro do konca polčasa kar dvakrat pokazal na najstrožjo kazen za gostitelje, obakrat pa je v polno zadel Nabil Bentaleb. Ko je v 68. minuti drugi rumeni in s tem rdeči karton prejel še Nicolas Otamendi, je kazalo, da je City v izgubljenem položaju, a je v najtežjih trenutkih pokazal kakovost. V zaključku sta namreč zadela Leroy Sane in Raheem Sterling ter tako poskrbela za zmago gostov.

Atletico : Juventus

Schalke : City