Lažna zdravnica se je s ponarejeno diplomo brez težav vpisala v register pri zdravniški zbornici in izpolnila vlogo za opravljanje pripravništva, nato pa je v izolski bolnišnici dobila službo kot zdravnica. Njen mentor je opazil, da ne dohaja kolegov in ne zna osnov, ki bi se jih naj naučila na medicinski fakulteti. O tem so obvestili zbornico, ki je preverila njeno diplomo.

»Drži, Splošna bolnišnica Izola je v njenem delu opazila velike pomanjkljivosti v znanju,« je povedala vršilka dolžnosti pomočnice direktorja za pravne zadeve v SB Izola Mojca Tušek. »Zdravniška zbornica Slovenije je po tem sprejela vse nadaljnje postopke in kmalu sporočila, da prekinja to odločno,« je še dodala.

Na zdravniški zbornici so za POP TV pojasnili, da so bili 2017 res obveščeni o tem primeru in da so takoj začeli z obnovo postopka. Ta je pokazal, da se je oseba na pripravništvo prijavila s ponarejeno diplomo domnevno mariborske fakultete. Po neuradnih informacijah tam sploh ni študirala.

Pred tem naj bi delala kot medicinska sestra, tudi v bolnišnici Izola, česar pa tam niso mogli potrditi. Zdaj v izolski bolnišnici ne dela več, ne kot zdravnica ne kot medicinska sestra, je potrdila Tuškova.

Na zdravniški zbornici so še pojasnili, da morajo sedaj vsi novi člani pokazati originalne listine o izobrazbi. O primeru sicer niso obvestili ministrstva za zdravje in medicinske fakultete, so ga pa prijavili policiji.

Policija je za POP TV potrdila, da o zadevi vodi predkazenski postopek, ki je v zaključni fazi. Za kaznivo dejanje ponarejanja listin je predpisana kazen do dveh let zapora.