Po prvih podatkih gre pri smučarki za poškodbo glave in hrbtenice, vendar po podatkih policije ni v smrtni nevarnosti. Poročali smo tudi že o tragični nedeljski nesreči hrvaškega deskarja na Krvavcu, kjer sta v ponedeljek dopoldne trčila še dva smučarja in si poškodovala glavi. Na Kaninu je v ponedeljek zunaj urejenih prog padel deskar, 28-letni državljan Češke, in se poškodoval. Včeraj si je mlajši smučar zlomil nogo na smučišču Cerkno.

Na urgenci Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so po podatkih Slovenske tiskovne agencije v preteklem koncu tedna obravnavali kar 48 poškodovanih smučarjev, v vsej sezoni pa že 655 smučarjev in 71 deskarjev, v enakem obdobju prejšnje sezone pa 705 smučarjev in 67 deskarjev. Smučarji sestavljajo okoli 1,5 odstotka vseh obravnavanih poškodovanih ljudi.

»Hitrost, utrujenost, neznanje in neprimerna oprema so se do zdaj izkazali kot najbolj kritični dejavniki pri smučarjih. Hitrost in oprema v nesrečah zelo vplivata na težo posledic. Nihče pa naj ne precenjuje svojih sposobnosti, saj na smučišču niste sami,« opozarja policija.