Fulvio Collovati na Apeninskem polotoku velja za zelo cenjenega, ne nazadnje je leta 1982 kot nogometni branilec Italiji pomagal do njenega tretjega naslova svetovnih prvakov. A njegov ugled se je razblinil kot kafra, potem ko je v nedeljo v oddaji Quelli che il calcio na nacionalni televiziji Rai predstavil svoj pogled glede žensk v nogometu.

»Ko slišim žensko razpredati o taktiki, se mi obrača želodec. Tega ne prenesem. Če govori o poteku tekme, dobro, a ne more govoriti o taktiki, saj je ne razume tako dobro kot moški,« je dejal Collovati in s svojim izbruhom spravil v zadrego številne v studiu.

Pričakovano je njegova izjava v Italiji izzvala ogorčenje, 61-letnik, ki opravlja vlogo strokovnega komentatorja, pa je bil po poročanju tiskovne agencije AFP za izrečeno kaznovan s suspenzom in prepovedjo nastopanja na nacionalnem radiu in televiziji do 9. marca.

V bran nekdanjemu branilcu Milana, Rome in Interja je stopila njegova žena, sicer televizijska voditeljica. »Ženske, ki razlagajo taktiko, me ne prepričajo. Ko sem vodila nogometne oddaje, mi na kraj pameti ni prišlo, da bi začela razlagati postavitev 4-4-2,« je zapisala na twitterju.