Po poročanju časnika gre vse več zanimanja za prehranjevanje z vevericami pripisati interesu za t. i. trajnostno prehranjevanje. Mnogi jedci v luči tega prepričanja posegajo denimo po divjačini, ki bi jo v vsakem primeru odstrelili.

Siva veverica je v Veliki Britaniji kategorizirana kot invazivni škodljivec, ki ima v divjini malo naravnih plenilcev, veveričjih predstavnic in predstavnikov te vrste pa je mnogo več kot navadnih (tudi rdečih) veveric, ki so v Veliki Britaniji ogrožene. V Sloveniji po navedbah na spletni strani Tujerodne vrste sive veverice zaenkrat še niso našli.

Da bi zmanjšali živalske odpadke, ki nastajajo ob iztrebljanju škodljivcev, so v Britaniji nekateri kuharji na menije dodali veveričje palačinke, krokete in celo lazanjo, piše Telegraph.

Okus spominja na zajčje meso

Ivan Tisdall-Downes, ki vodi restavracijo Native na londonski tržnici s hrano Borough Maret, je povedal, da je med strankami vse več zanimanja za veveričje meso. »To meso je najbolj trajnosten vir proteinov, okus pa je izjemno podoben okusu zajčjega mesa,« je dejal Tisdall-Downes, ki iz veveričjega mesa pripravlja ragu.

Meso sive veverice je del stalne ponudbe tudi v restavraciji, ocenjeni z Michelinovimi zvezdicami, The Forest Side, ki jo vodi Kevin Tickle. Pravi, da je gostom nekoliko nenavadna možnost izbire jedi všeč in da se jih za jed s to vrsto mesa odloči kar 95 odstotkov.