Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je dobre štiri mesece pred začetkom EP objavila dokončen razpored tekem skupinskega dela in zaključne faze. Uvodno tekmo prvenstva bodo v Rigi odigrale košarkarice Švedske in Črne gore. Prvo tekmo prvenstva, ki se bo odvijal v Srbiji pa bodo odigrale Slovenke in Madžarke.

Slovenske košarkarice bodo tudi tekmo drugega kola proti Turčiji igrale ob 16. uri, po dnevu premora pa se bodo izbranke selektorja Damirja Grgića na tretji tekmi ob 18.30 pomerile še z Italijo.

Prvouvrščene reprezentance vsake skupine se bodo po odigranem skupinskem delu neposredno uvrstile v četrtino finala, drugo in tretjeuvrščene reprezentance skupin čakajo dodatne tekme za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih, zadnjeuvrščene ekipe pa bodo po odigranem skupinskem delu z nastopi na prvenstvu zaključile.

Zaključne boje prvenstva bo gostil Beograd. Četrtfinale bo na sporedu 4. julija, polfinalni tekmi 6. julija, boji za končne uvrstitve pa v nedeljo, 7. julija 2019. Tekma za tretje mesto bo na sporedu ob 17.30, veliki finale pa ob 20.30.

Šest najboljših ekip EP se bo uvrstilo na štiri olimpijske kvalifikacijske turnirje za nastop na poletnih igrah v Tokiu. Vstopnice za latvijski del prvenstva so že v prodaji, vstopnice za skupinski del in zaključno fazo v Srbiji pa bodo na voljo od 8. marca dalje.