V mestu legendarne glasbene skupine The Beatles sta se pomerila angleški in nemški klub, ki imata vsak po pet naslovov prvaka Evrope: Liverpool je bil najboljši v letih 1977, 1978, 1981, 1984 in 2005, Bayern pa v letih 1974, 1975, 1976, 2001 in 2013. Gostitelji, ki jih že v soboto čaka derbi proti Manchestru Unitedu v angleški ligi, so imeli v prvem polčasu terensko premoč in precej več priložnosti, toda mreža Bavarcev je kljub temu ostala nedotaknjena. V deževnem Liverpoolu sta obe ekipi velikokrat poskušali streljati na gol, vendar sta bili zelo neučinkoviti: Liverpool je od trinajstih poskusov samo dvakrat streljal v okvir vrat, Bayern pa zgolj enkrat od sedmih poskusov.

Najlepšo priložnost na tekmi je imel domači igralec Sadio Mane pet minut pred koncem rednega dela. Po podaji Andrewa Robertsona z levega krila je Mane le nekaj metrov pred Bayernovim golom v padcu streljal z glavo ob desno vratnico, toda gostujoči vratar Manuel Neuer je z odličnim posredovanjem preprečil Liverpoolovo vodstvo. Po koncu 30. tekme, na kateri se je trener Jürgen Klopp pomeril z Bayernom (na prejšnjih 29 dvobojih z Bavarci je kot trener Mainta in Borussie iz Dortmunda devetkrat zmagal, štirikrat remiziral in kar 16-krat izgubil), so imeli več razlogov za zadovoljstvo v nemškem taboru. Bayern je tudi na devetem zaporednem evropskem gostovanju ostal neporažen, saj je šestim zmagam včeraj dodal tretji remi, poleg tega pa si je pred povratno tekmo v Münchnu pripravil odlično izhodišče za osmo zaporedno uvrstitev v četrtfinale lige prvakov. Liverpoolu ostane upanje na morebitno presenečenje na Bavarskem in vsaj tolažba, da je njegov Anfield tudi na dvajseti zaporedni evropski tekmi ostal neosvojljiva trdnjava.

Lyon, tretjeuvrščeni klub francoske luge, je gostil Barcelono, ki se je v zadnjih treh sezonah sicer trikrat uvrstila med osem najboljših klubov v Evropi, vendar tudi trikrat izpadla. Na stadionu Groupama so imeli Katalonci občutnejšo terensko premoč (posest žoge v odstotkih 59:41) in precej več strelov proti nasprotnikovim vratom (16:4), a francoska mreža se ni niti enkrat zatresla. Lyon je igral brez kapetana Nabila Fekirja, a njegovi soigralci (strel Martina Terrierja v deseti minuti je ustavila prečka), ki so v tej sezoni že premagali Manchester City in PSG, niso našli poti do Barceloninega gola. Tudi na sedmi medsebojni tekmi jim ni uspelo skalpirati moštva, ki ima proti Lyonu od včeraj tri remije in štiri zmage.