S tekmami 22. kroga so srbski prvoligaši začeli nogometno pomlad. Po prvem tekmovalnem koncu tedna po zimskem premoru med najboljšimi ni sprememb: še vedno vodi beograjska Crvena zvezda, ki ima pred drugouvrščenim Radničkim iz Niša devet točk prednosti, njen večni rival Partizan pa kot tretji zaostaja že petnajst točk. Bolj tesno je pri dnu lestvice, klube od dvanajstega do šestnajstega mesta namreč loči zgolj šest točk.

Pred moštvi je natrpan urnik, konec tedna je na sporedu triindvajseto kolo, že naslednjo sredo pa sledi naslednje. Štiriindvajseti krog prinaša večni derbi med Zvezdo in Partizanom na Marakani. »Pomembno je bilo začeti ta del sezone z zmago. Zdaj jih potrebujemo več zapored. Derbi se bliža, zato moramo biti v čim boljšem stanju. Zvezdi se želimo približati in se vključiti v boj za naslov, idealna priložnost za to pa je prav tekma na njihovi Marakani,« je dejal najizkušenejši igralec Partizana Zoran Tošić. Več poudarka daje igri ekipe kot lastni statistiki: »Vesel sem, da sem znova začel tekmo. Zavedam se, da lahko igram na višjem nivoju. Trudim se, želim pomagati moštvu, ki je zame vedno na prvem mestu.« Pred beograjskim derbijem bo Partizan gostil Proleter, Crvena zvezda pa bo gostovala pri Radniku.

Na Hrvaškem s prepričljivimi predstavami še naprej blesti Dinamo, ki ima pred drugim Osijekom štirinajst točk prednosti. Konec tedna se bo nadaljevalo tudi prvenstvo v Bosni in Hercegovini, v spomladansko obdobje pa kot prvi vstopa klub iz Sarajeva, ki ima pred najbližjim zasledovalcem Zrinjskim pet točk naskoka.