Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je češki deskar okoli druge ure popoldan peš povzpel po t. i. »Tonovem plazu« izven urejenih smučišč in izven urejenih gorskih poti s Sedla na višini 2.200 metrov nadmorske višine proti vrhu Škrbine, ki je na višini 2.450 metrov nadmorske višine. S sabo ni imel ustrezne zimske opreme za gibanje v gorah (derez in cepina), obute je imel čevlje za deskanje na snegu, nosil je zaščitno čelado. Ko je prišel na vrh, mu je zdrsnilo, začel je nenadzorovano drseti približno 120 metrov globoko preko skalnatih previsov in se ustavil v globeli, pod restavracijo Prestreljenik.

Ponesrečencu je bila na kraju nudena zdravniška oskrba, kasneje pa so huje poškodovanega deskarja, ki je utrpel poškodbo glave in hrbtenice, na zgornjem platoju smučišča nad restavracijo prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči GRZS in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

Policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z varnostnim dogodkom na smučišču s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.