Danes zjutraj je stekla sodna obdukcija telesa, ki je v domači hiši v vasi Palovec v Medžimurju ležalo več kot 20 let. »Bila je gola. Noge je imela privite k telesu, roke pa so bile ob telesu. Na telesu nisem videl nobene poškodbe. Lasje so bili videti dobro. Čez nekaj časa sem zaprl pokrov zamrzovalnika,« je odkritje opisal eden izmed preiskovalcev.

Skrčenost telesa, v katerem je telo ležalo več let, je predstavljalo veliko oviro pri obdukciji, ki so jo opravili na oddelku za patologijo v Čakovcu. Patologi so najprej odstranili kri z glave in skušali odkriti rano, za katero so že na začetku sklepali, da bi morda lahko bila glavni vzrok smrti, poroča hrvaški Index, kar so danes z obdukcijo tudi potrdili. Jasmina je utrpela vsaj dva udarca v glavo z neznanim predmetom.

Z zaslišanjem čakali na ugotovitve obdukcije

Po poročanju istega medija bodo osumljeno Smiljano Srnec zaslišali jutri dopoldan.

Zakonski roki za zaslišanje osumljene so se sicer medtem počasi začeli iztekali, saj so pravosodni organi želeli počakati na ugotovitve obdukcije. Danes so z varaždinskega državnega pravobranilstva sporočili, da zaslišanja danes ne bo.

Smiljana Srnec je sicer dejanje neuradno priznala, a ne kot glavna osumljenka na edinem objavljenem uradnem zaslišanju, zaradi česar njeno priznanje ne more biti uporabljeno kot dokaz na sodišču, je za hrvaški medij povedal dobro obveščen vir.