Prvaki so si po dveh tretjinah nabrali visoko vodstvo 3:0, dvakrat je zadel Ovečkin, ki je to sezono na 59 tekmah dosegel že 42 golov in je prvi strelec lige NHL. Enkrat je za zmago zadel še Brett Connolly, John Carlson je zbral dve podaji, vratar Pheonix Copley pa je za tretjo zaporedno zmago Washingtona zbral 26 obramb.

Gostitelji so se sicer pred razprodano domačo dvorano v zadnji tretjini prebudili, a prepozno za preobrat. Najprej je izid na 1:3 znižal Alex Iaffalo, nato pa je kralje na gol zaostanka v zadnji minuti tekme po podaji Kopitarja in Drewa Doughtyja popeljal Ilija Kovaljčuk. Kopitar je poleg podaje zbral še en strel proti vratom tekmecev.

Kralji v boju za končnico ostajajo na zadnjem mestu zahodne konference, zdaj jih čakajo štiri tekme v gosteh. Prva že v četrtek, ko bodo gostovali pri Nashville Predators.

Tampa na krilih Nikite Kučerova, najučinkovitejšega igralca lige (99 točk), še naprej ne pozna poraza. Tokrat je s 5:1 ugnala Columbus, Rus je imel prste vmes pri vseh golih, dva je dosegel, trikrat pa je bil podajalec. S tremi podajami je dosegel klubski rekord v številu podaj v sezoni, zdaj jih ima že 70, dve več, kot sta jih v preteklih sezonah zbrala Martin St. Louis (2010/11) in Brad Richards (2005/06). Kučerov, ki je vsaj točko dosegel že na 18. zaporedni tekmi (sedem golov, 11 podaj), je tudi izenačil osebni rekord v številu točk na eni tekmi; decembra je pet točk dosegel tudi na tekmi proti Edmontonu. Njegovo delo je oplemenitil rojak na vratih Andrej Vasilevskij, ki je zbral 39 obramb.

Kučerov in moštveni kolegi imajo na lestvici vzhodne konference 18 točk prednosti pred Bostonom, ki je po podaljšku zmagal v San Joseju. Hokejisti Bostona so se veselili zmage že na šesti tekmi v nizu, na zadnjih 11 tekmah pa so osvojili vsaj točko. Gosti so v prvi tretjini že vodili s 3:0, nato je Joe Thornton s tremi goli poskrbel, da so na prag zmage prišli domači, podaljšek je minuto in 49 sekund pred koncem rednega dela Bostonu zagotovil Chris Wagner, minuto pred koncem podaljška pa je tekmo odločil Charlie McAvoy.

Še več golov kot v San Joseju je bilo doseženih v Chicagu, kjer so gostitelji Ottawo, najslabšo ekipo lige, premagali kar z 8:7. Že v prvi tretjini so gledalci videli devet zadetkov, po njej je Chicago vodil s 5:4. Pet točk, tri gole in dve podaji, je pri zmagovalcih prispeval Alex DeBrincat, Patrick Kane je z golom in dvema podajama svoj niz doseganja točk podaljšal na 18 tekem.

Calgary je Arizono premagal s 5:2, Colorado pa Vegas s 3:0, ruski vratar Semjon Varlamov je s 40 obrambami še drugič letos in 25. v karieri NHL ohranil mrežo nedotaknjeno.