Navijači Milana verjetno že leta niso tako uživali v predstavah svoje ekipe kot letos. Razumljivo, saj imajo rdeče-črni najuspešnejšo sezono v zadnjih šestih letih in se znova spogledujejo z uvrstitvijo v ligo prvakov, kjer so nazadnje nastopili v sezoni 2013/2014. V zadnjem krogu so se pomerili z neposrednim konkurentom za nastop v najmočnejšem klubskem tekmovanju Atalanto in jo v gosteh premagali s 3:1. S tem so podaljšali svoj niz neporaženosti v serie A na sedem tekem, kar jim je nazadnje uspelo pred šestimi leti.

»Ekipa uživa v igranju nogometa. Igralci so vzhičeni. Uživajo v medsebojni družbi in radi trenirajo. Tega ne smemo izgubiti. Vse se vrti okoli želje in požrtvovalnosti. Ostajamo zbrani in organizirani. Trenutno nas je zelo težko zlomiti,« je prepričan trener Milana Gennaro Gattuso. A nekdanji italijanski reprezentant ima še kar nekaj razlogov za optimizem. Med drugim mu ga lahko vliva tudi podatek, ki pravi, da Milan sezone nikoli ni sklenil slabše od četrtega mesta, če je imel po 24 odigranih krogih na svojem računu vsaj 42 točk.

Da se utegne niz sedemkratnih evropskih prvakov nadaljevati, zna poskrbeti tudi njihova nova okrepitev Krzysztof Piatek. Poljak je januarja kot eden najboljših strelcev v italijanskem prvenstvu v klub prišel za 35 milijonov evrov iz Genoe in ohranil izjemno strelsko formo. Na tekmi proti nogometašem iz Bergama je dosegel dva gola in po Felippu Inzaghiju in Mariu Balotelliju postal šele tretji nogometaš, ki se je na uvodnih štirih prvenstvenih tekmah v majici Milana med strelce vpisal vsaj trikrat. Za novega delodajalca je sicer zadel že šestkrat, za kar je potreboval le 18 poskusov in 310 minut, s tem pa je tudi potolkel klubski rekord Šveda Gunnarja Nordahla, ki mu je to uspelo po 419 minutah.

Icardi v nemilosti navijačev

Če Milančani s svojim novim napadalcem ne morejo biti bolj zadovoljni, pa mestnemu tekmecu sive lase povzroča njihov najboljši strelec Mauro Icardi. Argentinec, znan po svojem muhastem značaju, se je sporekel s soigralci, za kar naj bi bila odgovorna kar njegova žena in menedžerka Wanda Nara. Ta je v italijanski pogovorni oddaji Tiki Taka kritizirala taktične zamisli Interjevega trenerja Luciana Spallettija, za ogenj v slačilnici pa poskrbela z namigovanji, da želi hrvaški nogometaš Ivan Perišić črno-modre zapustiti zaradi osebnih težav. V klubu naj bi prav zardi tega sredi preteklega tedna Icardija suspendirali in mu odvzeli kapetanski trak, ki ga zdaj nosi nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović.

Za eskalacijo spora so sicer poskrbeli tudi navijači. Kot so poročali italijanski mediji, je eden od njih pred dnevi med vožnjo zalučal kamen v avtomobil Wande Nara in ji poškodoval vetrobransko steklo. Svoje jeze pa navijači sicer niso skrivali niti na nedeljski tekmi, na kateri je Inter premagal Sampdorio (2:1). Čeprav je Icardi s soprogo tekmo spremljal s tribune, je bil deležen glasnih žvižgov, na severni tribuni pa se je pojavil ogromen transparent z napisom: »Izdajalec, odidi.«

Da so nogometašu dnevi v Interju bržčas šteti, namigujejo tudi letaki, uperjeni proti napadalcu, ki so jih najbolj goreči navijači gledalcem podeljevali med tekmo. Na njih je namreč pisalo: »Dres Interja so nosili številni igralci. Nekateri so pustili večji, drugi manjši pečat, a prav vsi so bili profesionalci. Prav zato ne bomo nikoli pozabili Zengo, Bertija, Incea, Zamorana, Cruza, Simeoneja, Materazzija, Eto'oja in niti Ranocchija. Vsi niso bili vodje in niti svetniki ne, a so bili zato resnično velike osebe. Zato za plačance in izdajalce v Interju ni prostora. Takšnih ne potrebujemo. Izdajalec, odidi!«