Grabar-Kitarovićeva je danes v Istanbulu potrdila, da je pred kratkim opravila zdravstveni pregled v zasebni kliniki Radiochirurgia v Sveti Nedelji pri Samoborju, pa tudi sicer v javnosti redno opozarja na nujnost preventivnih zdravstvenih pregledov, na svoji spletni strani piše komercialna televizija Nova TV.

Hrvaška predsednica je še potrdila, da je večkrat prejela infuzijo v zagrebški kliniki. Pojasnila je, da je imela po novem letu virozo, infuzijo pa je prejela, ker je imela dogovorjen uradni obisk v Turčiji.

O obiskih hrvaške predsednice pri zdravnikih je danes poročal Večernji list, ki je pisal, da je Grabar-Kitarovićeva prejšnji petek opravila mamografijo v zasebni kliniki. Časnik iz urada predsednice ni dobil odgovora, zakaj se je predsednica države odločila za pregled v zasebni kliniki. Večernji list sicer izpostavlja, da imajo v kliniki Radiochirugia najsodobnejšo opremo na Hrvaškem za diagnostiko in zdravljenje karcinomov z radioterapijo.

Časnik še piše, da se ne zgodi redko, da politiki zaradi izčrpanosti končajo na infuziji. Dodaja, da je predsednico morda izčrpala tudi liposukcijska dieta, s pomočjo katere je v kratkem času izgubila približno 20 kilogramov.

Člani ožje družine hrvaške predsednice, oče, mati in brat, so imeli zdravstvene težave zaradi diabetesa, še omenja časnik ter spomni, da je imela hrvaška predsednica v preteklih letih težave z vratnim delom hrbtenice, zaradi katerih je opravila vrsto zdravstvenih pregledov in fizioterapijo.