V zahvalo bo Pakistan savdskemu princu podelil najvišje civilno odlikovanje, ki mu ga bo danes izročil pakistanski predsednik Arif Alvi. Princ bo v torek azijsko turnejo nadaljeval v sosednji Indiji.

Savdski prestolonaslednik je Islamabad obiskal v času, ko se Pakistan bori s proračunskim primanjkljajem, sosednja Iran in Indija pa ga obtožujeta, da podpira skrajne skupine, ki so v zadnjem času izvedle napade v teh dveh državah.

Savdska Arabija je že pred dvodnevnim obiskom princa napovedala, da bo v Pakistanu investirala na področju energetike, trgovine in gradbeništva. Dodatno načrtujejo tudi izgradnjo rafinerije nafte na jugozahodu Pakistana.

Pakistan se trenutno pogaja z Mednarodnim denarnim skladom (IMF) o dodatnem paketu pomoči. V vmesnem času so Pakistanu poleg Savdske Arabije z vlaganjem na pomoč priskočile tudi druge arabske države.

Mohamedu bin Salmanu so v nedeljo v Islamabadu priredili topel sprejem s salvami in častno stražo. Princa na obisku spremlja tisočglava delegacija, v kateri so številni poslovneži in politiki.