Zanimivo je, da je takrat prav tako stal med vratnicama na tekmi proti Washingtonu in tudi takrat je zmagala njegova ekipa. »Veliko je ameriških vratarjev, ki me zasledujejo in me bodo najbrž dohiteli, a biti vsaj nekaj časa rekorder, je lep občutek,« je po zmagi 5:2, h kateri je doprinesel 23 obramb, dejal Miller. Eden od dveh mož, ki ga je premagal, je bil ruski zvezdnik Aleks Ovečkin, ki je dosegel svoj 40. gol v sezoni. To mejo je dosegel že deseto leto, to je pred njim uspelo le trem igralcem. Waynu Gretzkyju dvanajstkrat, Marcelu Dionneju in Mariu Lemieuxu pa desetkrat.

Za Anaheim, ki le še za pet točk zaostaja za končnico, je Adam Henrique dosegel dva gola in podajo, Jakob Silfverberg pa dva gola.

Florida je bržkone že zapravila možnosti za uvrstitev v končnico, Montreal se za njo krčevito bori, a mu v zadnjem času ne gre najbolje, Florida mu je zadala četrti zaporedni poraz. In to prepričljivo, boljša je bila s 6:3, tri gole in podajo je k zmagi prispeval Finec Aleksander Barkov.

Kanadčane je na sedmem mestu vzhodne konference prehitel Pittsburgh, ki je bil s 6:5 boljši od New York Rangers. Že na drugi zaporedni tekmi je za pingvine dvakrat v polno zadel Jevgenij Malkin, dva gola je dodal tudi Kris Letang, Sidney Crosby se je izkazal s tremi podajami.

Priložnost, da se povsem približa Montrealu je zamudil Buffalo, ki je z 1:4 izgubil proti New Jerseyju. Minnesota, osmouvrščena ekipa zahoda, še naprej daje upanje ekipam, ki so na lestvici za njo, med katerimi je tudi Los Angeles Anžeta Kopitarja. Tokrat je na domačem ledu z 0:4 izgubila proti St. Louisu, ta je zmagal desetič zaporedoma, s tem je izenačil klubski rekord in tudi rekord Buffala v številu zaporednih zmag v letošnji sezoni. Najbolj vroč igralec St. Louisa je Vladimir Tarasenko, v statistiko strelcev oziroma podajalcev se je vpisal že na 12. zaporedni tekmi. Tokrat je dosegel gol in asistenco.