Neymar je avgusta 2017 poskrbel za največji prestop v zgodovini nogometa, potem ko se je za rekordnih 222 milijonov evrov iz Barcelone preselil k PSG. A mediji že dolgo trdijo, da nogometaš v Parizu ni srečen in da razmišlja o vrnitvi v Katalonijo. Čeprav je Brazilec govorice večkrat ovrgel, pa te še vedno ne potihnejo. Sedaj se je oglasil tudi Neymarjev oče in v današnjem pogovoru za francosko televizijsko postajo TF1 znova zatrdil, da njegov sin ostaja pri francoskih prvakih.

»Nemogoče je, da o nogometašu, kot je Neymar, ne bodo krožile govorice. Barcelona je velik klub, tam smo bili zelo srečni, a vse, kar se piše in govori, je laž. Z Barcelono ni bilo pogovorov. O Neymarju govorita le dve osebi: on sam in jaz. Nobeden od naju ni izrazil namena, da bi se vrnil v Barcelono. Vseeno naju govorice zabavajo. Novinarji so zelo smešni. Neymarjeva sedanjost in prihodnost sta v Parizu,« je povedal Neymar starejši.

Sedemindvajsetletni zvezdnik sicer še vedno okreva po poškodbi stopala, ki jo je staknil na tekmi francoskega pokala 23. januarja proti Strasbourgu. Kljub temu je zdravniška služba PSG prepričana, da bo igralec nared za prvo tekmo četrtfinala lige prvakov. Tja se Parižani še niso uvrstili, a njihove možnosti za preboj niso slabe, saj so na prvi tekmi osmine finala ugnali Manchester United z 2:0.