Truplo v letalski nesreči preminulega nesrečnega nogometaša so reševalci našli pretekli teden, v petek pa ga vrnili v njegovo rodno Argentino, kjer so se svojci in prijatelji v provinci Santa Fe še zadnjič poslovili od 27-letnika. Pogrebne slovesnosti se je udeležilo ogromno ljudi, med drugim številni navijači. »Počutim se tako, kot da bi bil moj družinski član. Vse od letalske nesreče je mesto zavito v črno,« je za tamkajšnje medije dejala Salajeva sovaščanka Lucia Torres.

Pogreba se je med drugim udeležil tudi izvršni direktor igralčevega nesojenega kluba Cardiffa, Ken Choo, kot tudi predstavniki njegovega nekdanjega kluba Nantesa in kluba San Martin de Progreso, kjer je Sala napravil svoje prve nogometne korake. »Smo majhna vas. Emi je bil pravcati zvezdnik in edini, ki mu je uspelo postati profesionalec,« je dejal član Sam Martina Daniel Ribero.

Medtem ko so Salo včeraj pokopali, pa preiskovalci še vedno niso našli trupla 59-letnega pilota strmoglavljenega letala Davida Ibbotsona. Njegovi svojci s pomočjo kampanje javnost še vedno pozivajo k denarnim donacijam za nadaljevanje iskalne akcije. Doslej so zbrali 240.000 funtov.