Hrvaško je konec tedna pretresla najdba trupla, ki je skoraj 20 let ležalo v zamrzovalniku v domači hiši v vasi Palovec v Medžimurju. Kot za zdaj kaže, gre najverjetneje za truplo domačinke Jasmine Dominić, ki je pri 23 letih izginila leta 2000, njena družina pa naj bi jo kot pogrešano osebo prijavila okoli leta 2005. Policija je aretirala eno osumljenko, po poročanju hrvaških medijev sestro pogrešane, 45-letno Smiljano.

V medijih na Hrvaškem se je pojavilo več različic poročila o tem, kdo je v soboto poklical policijo in v kakšnih okoliščinah so našli truplo. Kot kaže, naj bi najdbi v precejšni meri botroval izpad električne energije, zaradi katerega naj bi se začel po hiši širiti neprijeten vonj. Truplo naj bi zavito v celofan v eni od zamrzovalnih skrinj našel partner osumljenkine hčere. Čeprav morajo policisti raziskati še več okoliščin, naj bi trenutno sumili, da je Jasmino med letoma 2000 in 2001 ubila njena sestra, ki naj bi truplo nato tudi skrila v zamrzovalnik. V času uboja naj bi njuni starši delali v tujini, mati v Nemčiji, oče pa v Sloveniji.

Ni odšla z Japoncem

Medžimurska policija je danes potrdila najdbo trupla in sum, da gre za pogrešano Hrvatico, čeprav so tudi policisti še čakali na uradne izsledke patologov iz čakovske bolnišnice.

Vaščane je vest o ubiti sosedi pretresla, še bolj pa so bili šokirani nad dejstvom, da je njeno truplo vsa ta leta ležalo v kleti domače hiše. Sosed, ki je bil dober prijatelj pokojničinega očeta, je za Jutarnji list povedal, da mu je sosed pred skoraj 20 leti povedal, da je Jasmina v Zagrebu, kjer študira in dela prek študentskega servisa, ter da namerava oditi na križarjenje. Čez nekaj let pa mu je dejal, da je izginila in da bodo o tem obvestili policijo. Sosed je vsake toliko časa povprašal, ali je kaj novega v zvezi s hčerjo. Od očeta, ki je pred nekaj leti umrl zaradi raka, je slišal, da naj bi jo videli v Parizu, kamor naj bi šla z nekim Japoncem. A izkazalo se je, da je bila očitno ves čas v kleti domače hiše. lp