Če ne drugega, je zmaga mladega para Zale Kralj in Gašperja Šantla, ki nerada izpostavljata, da sta zaljubljena, prinesla precej posrečenih memejev in gifov na družabnih omrežjih. V njih so gledalci TV Slovenija za njuno pesem Sebi, za katero se je glede na scenski nastop res zdelo, da jo pojeta samo sebi, navijali že zato, »da bi videli, kako se veselita zmage«. Želja se je gledalcem uresničila. V preprosto belo odeta glasbenika, ki sta nastopila brez šminke in pompa in predstavljala vse, kar Evrosong ni, sta na koncu res slavila, kako se počutita po zmagi na izboru za slovensko predstavnico na Pesmi Evrovizije, pa je bilo iz njunih zmedenih obrazov in zadržanih odgovorov težko razbrati.

Zmaga pesmi Sebi presenečenje za vse

Je bilo pa vidno to, da ju je zmaga resnično presenetila. Tako kot vse druge, vključno z voditelji in menda tudi organizatorji Eme. Šoka pa ni mogla skriti niti lanska zmagovalka Eme Lea Sirk, ki je stala ob superfinalistih, pevki Raiven ter Zali in Gašperju, in čakala, da voditeljica Ajda Smrekar iz kuverte potegne zmagovalca. Ko je Lea Sirk, ki je bila očitno že v nizkem startu, da Emin kipec preda Raiven, pogledala na list iz kuverte, je kolegici, ki je umetniško ime dobila po krokarju, namreč dejala: »Pa ne morem faking verjet!«. »Profesionalno, ni kaj,« so se na MMC RTV Slovenija, kjer je bil tako kot na televiziji možen ogled prenosa prireditve, usuli obsojajoči komentarji, je bilo pa dan po podelitvi in spremljanju komentarjev na družabnih omrežjih videti, da šok z njo deli še marsikdo drug.

A tako kot sta si bili različni pesmi, ki sta prišli v superfinale, tako so bili različni tudi odzivi, samo vmesnih ni bilo. Tisti, ki so navijali za Kaos pevke Raiven, so bili ogorčeni, tisti, ki jim je melodija skladbe Sebi sedla, pa so od Zale pogrešali samo bolj razločno izgovorjavo, da bi razumeli tudi besedilo.

V letu in pol od objave prve skladbe do Eme

Po koncu prireditve sta Zala in Gašper, ki se z glasbo ukvarjata že nekaj let, širši javnosti pa sta postala znana pred letom in pol s pesmijo Valovi, iskreno dejala, da zmaga ni bila v njunem načrtu. Želela sta si razširiti samo krog svojih poslušalcev. Zdaj bosta morala spopasti z večjim zalogajem, kot sta pričakovala, pa tudi s komentarji publike in strokovnjakov, med katerimi bodo tako dobri in slabi. A ostanimo pri dobrih. Jure Longyka, avtor in voditelj oddaje Izštekani, v kateri na Valu 202 v njihovi izštekani različici predstavlja najboljše slovenske glasbenike, je za Dnevnik denimo dejal: »V le letu in pol od objave prve skladbe Valovi do zmage na Emi. Zgodba o uspehu, ni kaj. Če bi šlo za koga drugega, bi me skrbelo, da mu bo stopilo v glavo. Za Gašperja in Zalo verjamem, da bosta ostala natanko takšna, kot sta. Težko je reči, kaj je tako svežega na njiju. Najbrž nič prav posebej. Njuna naraščajoča priljubljenost govori več o nas in o našem času kot o njiju. Potrebujemo nežnost, navdušila nas je ranljivost. Hvala bogu za odločnejši uredniško kuriran način izbiranja, ki ni znova zvedel vsega na najnižji skupni imenovalec, ampak je omogočil to, kar je logično in se je moralo prej ali slej zgoditi: kadar vsi vpijejo, je najglasnejša tišina; kadar vsi napadajo naše čute, tudi s prezasičenostjo, šokantostjo ali kičem, sta najbolj opazni delikatnost in lepota.«