Igralec Los Angeles Lakers Kyle Kuzma je bil 35 točkami prvi strelec in na koncu razglašen tudi za najkoristnejšega igralca tekme, na kateri so igrali igralci, ki so v najmočnejši košarkarski ligi na svetu prvo ali drugo sezono. To je bil pravi festival trojk, igralci so jih zadeli 37, ter zabijanj (55), brez pravih obramb, vsi skupaj so metali le 12 prostih metov.

Zvezdniki na parketu

Kuzma je iz igre metal 15:27, imel je še šest skokov, Jayson Tatum (Boston Celtics) je dodal 30 točk za zmagovito zasedbo. V ekipi sveta so igrali igralci desetih narodnosti, Ben Simmons (Philadelphia 76ers) je bil z 28 točkami prvi strelec, Lauri Markkanen (Chicago Bulls) jih je prispeval 21.

»Igral sem že lani in nisem bil zadovoljen s svojo predstavo. Kaj takšnega si res nisem želel ponoviti. Na parketu je bilo precej izjemnih igralcev, pravih zvezdnikov, vsi smo mlade zvezde lige. Res je, da gre za ekshibicijsko tekmo, toda vedno se je lepo pohvaliti s takšnimi nazivi,« je po tekmi dejal Kuzma.

Peto leto so igrali košarkarji ZDA proti ekipi sveta, ki še vedno vodi s 3:2 v zmagah.

Drugi Slovenec med najboljšimi mladimi

Dončić je sicer drugi Slovenec, ki je nastopil na obračunu najboljših mladih košarkarjev lige NBA. Pred njim je na njem nastopil Beno Udrih.

Ljubljančan bo v noči na soboto tekmoval še na spretnostnem poligonu, kjer morajo igralci v čim krajšem času prikazani veščine vodenja žoge, podajanja in metanja na koš, ter v metanju trojk in zabijanju.

Tekmeci Dončića bodo Mike Conley, Trae Young, De'Aaron Fox, Jayson Tatum, Nikola Jokić, Kyle Kuzma in Nikola Vučević.

Devetnajstletni Slovenec pa še vedno upa, da bo v noči na ponedeljek del tekme vseh zvezd. Poškodoval se je namreč Anthony Davis, komisar lige David Stern pa še ni izbral njegove zamenjave.

Dončić, ki je v spletnem glasovanju za osrednjo tekmo vseh zvezd zasedel drugo mesto z več kot 4,2 milijona glasov, je nato zavoljo ocen novinarjev in igralcev iz lige NBA izpadel iz prve peterke ter nato še iz izbora trenerjev.