Tradicija in inovativnost, združeni v enem kruhu

Droži niso nekaj novega – z njihovo pomočjo so kruh mesile že naše prababice. So nadomestek klasičnega pekovskega kvasa, ki jih lahko, tako kot so to naredili peki v Pekarni SPAR, iz moke in vode vzgojimo sami. Ta starodaven način peke, ki zahteva občutek za testo, veliko časa in ročnega dela, pa znova postaja priljubljen, saj je tako pripravljen kruh zares nekaj posebnega.

Kruh z drožmi so pekovski mojstri Pekarne SPAR pripravili brez dodanega kvasa, nagrado za inovativno živilo leta 2019* pa si je kruh prislužil tudi z ostalimi značilnostmi.

• Izdelan je iz polbele in črne moke z dodatkom pšeničnih otrobov in zdroba dveh starodavnih žit (enozrnice in dvozrnice).

•Izdelan je ročno, po tradicionalnem postopku.

•Vsebuje 30 % manj soli (kot običajni kruh Pekarne SPAR).

•Dolgo ostane svež.

•Ima sočno in prožno sredico, hrustljavo skorjico in bogato aromo.

Izredne senzorične lastnosti

Še en dokaz, kako izjemen je kruh z drožmi Pekarne SPAR, je ocena strokovnjakov Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Ti so mu podelili najvišjo možno senzorično oceno (20 točk).

Pekarna SPAR: najbolj inovativna slovenska pekarna

Pekarna SPAR si je s kruhom z drožmi prislužila že 4. zaporedno nagrado za inovativno živilo leta v kategoriji pekovskih izdelkov. Tako je postala največkrat za inovativnost nagrajena pekarna v Sloveniji! Poleg tega je Gospodarska zbornica Slovenije kar 10 njihovih izdelkov nagradila z zlatim priznanjem. Tudi sami se prepričajte, zakaj so prav vsi njihovi kruhi, pekovska peciva in slaščice tako posebni.