Letos se bodo udeleženci lahko brezplačno udeležili dveh ogledov, in sicer ogleda, ki bo potekal pod imenom Zgodbe ljubljanskih mostov, in Sprehoda po Cankarjevi poti.

Na prvem se bodo udeleženci z vodnikom sprehodili od Fabianijevega do Hradeckega mosta, mimo najnovejših in najstarejših mostov ter ob tem spoznali njihovo zgodovino in arhitekturo. Vodniki bodo razkrili tudi, kakšno je bilo življenje Ljubljančanov, ki so bili z reko skozi stoletja močno povezani.

Vodeni ogled bo 21. februarja potekal ob 11. in ob 16. uri ter bo trajal približno dve uri. Udeleženci se bodo zbrali pod Fabianijevim mostom.

Na Sprehodu po Cankarjevi poti bodo udeleženci spoznali nekatere naslove, na katerih je v Ljubljani živel in ustvarjal slovenski pisatelj, pesnik in dramatik Ivan Cankar. Sprehodili se bodo do Poljanskega nasipa, Streliške ulice, Vodnikovega trga ter prek Starega trga in Brega do Kongresnega trga. Ogled bodo končali pred Narodno galerijo. Ogled traja dve uri, začel pa se bo ob 12. in ob 16. uri. Udeleženci se bodo zbrali pred Slovenskim turističnim informacijskim centrom na Krekovem trgu.

Udeležba na ogledih Ljubljane je brezplačna, a je število mest omejeno, zato so obvezne predhodne prijave. Prijave na Sprehod po Cankarjevi poti zbirajo v STIC na Krekovem trgu 10, na telefonski številki 01 306 45 75 ali elektronskem naslovu stic@visitljubljana.si. Prijave na vodenje Zgodbe ljubljanskih mostov pa zbirajo v TIC na Adamič-Lundrovem nabrežju 2. Dosegljivi so na telefonski številki 01 306 12 15 in elektronskem naslovu tic@visitljubljana.si. žir