»Poligon bo otrokom omogočal sistematično učenje in pripravo na uporabo vozička v domačem okolju, ki je bolj zahtevno kot bolnišnično okolje. Otroci se morajo naučiti obvladovanja vozička na različnih klančinah, pri premagovanju ovir, vključevanju v cestni promet in sodelovanju pri športnih dejavnostih. Na tak način lahko razvijajo svojo samostojnost in krepijo svoje zmožnosti. Z večjo samostojnostjo postopno razbremenijo tudi starše,« je dejala dr. Katja Groleger Sršen, vodja oddelka za rehabilitacijo otrok na URI – Soča.

Donacija poleg poligona in testnega invalidskega vozička vključuje še nabor psiholoških testov za otroke, s katerimi bodo krepili kognitivno razumevanje in učenje.

Dogodek so popestrili športniki invalidi, ki so otrokom predstavili dva paraolimpijska športa, boccio in parakolesarstvo, in jih povabili k preizkusu. Ob zaključku dogodka pa so lahko starši, zaposleni na URI – Soča ter drugi prisluhnili še predavanju kliničnega psihologa dr. Aleksandra Zadela o samostojnosti otrok, so sporočili z URI – Soča.