»V sredo v večernih urah smo bili obveščeni, da so v prostorih savn, v termah na območju naše policijske uprave, našli 53-letnega moškega, ki je izgubil zavest. O dveh podobnih primerih smo bili obveščeni tudi v preteklih dneh. Policisti in kriminalisti o vseh treh primerih intenzivno zbirajo obvestila in opravljajo vsa druga potrebna preiskovalna dejanja,« je Milena Trbulin, tiskovna predstavnica celjske policijske uprave, danes zapisala v policijsko poročilo. O kakršnih koli podrobnostih danes na policiji niso želeli govoriti, se je pa med ljudmi hitro razširila vest, da naj bi se nenavadni primeri vrstili v Termah Dobrna.

Moškega, ki so ga nezavestnega v eni od savn našli v sredo, so po neuradnih, a zanesljivih informacijah odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer naj bi mu med drugim pregledali tudi kri, a naj neuradno ne bi šlo za kakšno zastrupitev. Prav tako so v terme prispeli gasilci, ki naj bi opravili meritve, a po neuradnih informacijah naj prav tako ne bi zaznali prisotnosti katerega od strupenih plinov, kot so sprva domnevali.

Je pa nenavadno, da naj bi tudi prejšnji teden zavest izgubil neki moški, ki naj bi bil še vedno v bolnišnici, prav tako pa naj bi v savni pomagali ženski, ki naj bi jo obšla slabost. V Termah Dobrna nastalo situacijo obžalujejo in izražajo skrb za vsakega gosta, moškemu, ki je potreboval pomoč, pa želijo čimprejšnje okrevanje.

»Pri nas ni bila ugotovljena nobena nepravilnost, tako da ne moremo prevzeti odgovornosti za nastali dogodek. Tudi pretekli dogodki so zgolj naključja. Pristojni organi so namreč opravili vse preglede in niso ugotovili nepravilnosti,« odgovarja direktor Term Dobrna Leon Tomašić. Dodaja, da bodo v primeru kakršnih koli novih informacij javnost obvestili, saj je dobro počutje gostov in skrb za njihovo zdravje zanje na prvem mestu. Ali je torej šlo res za naključja in morebitne zdravstvene težave gostov, ki so se ob obisku savne morebiti stopnjevale, pa bo pokazala šele podrobna policijska preiskava.